Hoppa till sidans innehåll

PÅMINNELSE : Ledarutbildningen 2018

17 APR 2018 08:31
  • Skapad: 17 APR 2018 08:31

Under 2018 kommer Idrottsalliansens gemensamma ledarutbildning att fortsätta.
Syftet med utbildningen är att ge alliansens ledare en gemensam grund att stå på och kvalitetssäkra ledarnivån i samtliga klubbar. Årets tema är ”värdegrund, etik och moral” och utbildningarna kommer att ske vid 6 tillfällen under året. Vi utbildar 2018 våra ledare inom HLR & Första hjälpen, Trygga miljöer & Barnens spelregler, Fys & Styrketräning, Sport-specifik fysträning, Pedagogik och livslångt idrottande och sist men inte minst Locker Room Talk.

Varje utbildningstillfällen kommer hållas av en väl etablerad aktör i området.
Fysutbildningen kommer hållas av Fredrik Wandus, en av Sveriges främsta aktörer i ämnet och som exempelvis utbildar Sveriges piloter. Fredrik kommer ha mer fokus på praktisk tillämpning i år jämfört med förgående år. Så gick du hans kurs ifjol kan du lära dig mycket även i år. HLR och första hjälpen-kurserna hålls av den lokala aktören HLR Proffsen och Trygga Miljöer/Barnens spelregler kommer hållas av SISU. Utbildningen i ”Pedagogik & livslångt idrottande” hålls av John Dohlbeck, doktorand inom idrottsvetenskap vid Göteborgs Universitet som föreläser om ett behållarperspektiv inom idrotten såväl teoretiskt som praktiskt. Sport-specifik fysträning hålls sedan av Staffan Petersson från PRO-athlete tillsammans med Andreas Hageborn från Born4Movement och handlar om Sport specifik 3D träning kontra klassisk fysträning med skivstång och maskin.

Locker Room Talk är sedan ett utbildningstillfälle angående att stoppa skitsnacket i
omklädningsrummet. Företaget fick ifjol ”Number 10” priset på fotbollsgalan och arbetar för att stoppa ”snacket” i omklädningsrummen som leder till skeva värderingar. Det handlar om att hjälpa unga personer att växa upp till något annat än människor som gör andra människor illa. De ska visa och inspirera till ett arbetssätt som skapar ett mer jämställt och respektfullt samhälle i framtiden.

Till detta kommer du som deltagare även att erbjudas möjlighet till vidareutveckling
genom det digitala verktyget Sport Competence. Här finns landets främsta kompetens inom svensk idrottsrörelse samlad digitalt och integrerad i en lättanvänd IT plattform som du kan använda när det passar dig.

Utbildningen kommer att vara gratis, de enda vi kräver av dig som deltagare är du anmäler dig och planerar in att delta vid samtliga tillfällen. Vill du även delta på specifika delar av programmet går det bra, men de som anmäler sig till programmet som helhet har förtur ifall platserna skulle ta slut.

Vill du delta i utbildningen så OSA till This is a mailto link senast den 18/4.

—-
TILLFÄLLEN
Onsdag 25:e April 18.00           HLR – Första Hjälpen, HLR Proffsen
Onsdag 23:e Maj 18.00             ”Trygga miljöer & Barnens spelregler” , SISU
Tisdag 5:e Juni 18.00                Fys & Styrketräning, Fredrik Wandus
Onsdag 22:a Augusti 18.00      Sportspecifik fysträning med workshop, Staffan Petersson & Andreas Hageborn
Onsdag 12:e Sep 18.00              Locker room Talk
Onsdag 3:e Oktober 17.00        Pedagogik och livslångt idrottande, John Dohlbeck

*Samtliga utbildningstilfällen är förlagda i Paviljongen, Idrottsparken Motala

Skribent: Fredrik Johansson
Epost: Adressen Gömd

  facebook_iconsmall twitter_iconsmall 

Namnlöst-1 yt 

Följ oss i sociala medier!

 

Maif Vatten

Postadress:
Motala AIF FK - Fotboll
Bangårdsgatan 3
59135 Motala

Kontakt:
Tel: 0141223250, 0141223263
Fax: 0141211288
E-post: This is a mailto link

Se all info