Hoppa till sidans innehåll
Foto: Fredrik P. Johansson

Förlust i säsongsavslutningen

23 OKT 2018 20:44
Säsongens sista match hemma på Idrottsparken slutade med förlust mot serievinnande IF Sylvia med 2-1. Klubbens mål gjordes av Edlin Lugonja.
  • Skapad: 23 OKT 2018 20:44

I säsongens avslutande match var det bäddat för fotbollsfest. Inte nog med att det bjöds på fri entré och serieledande IF Sylvia gästade Idrottsparken, de var också fin uppslutning på vår avslutning för ungdomssektionen, vilket känns fantastiskt. 

De drygt 450 personerna som letat sig ner till Idrottsparken skulle komma att bjudas på en tämligen underhållande match trots att det praktiskt sätt egentligen inte gällde någon speciellt. Sylvia hade i princip redan säkrat serieseger, även om de fanns en teoretisk chans för serietvåan Haninge, och vi låg på en stabil 3:e plats i tabellen. Matchen började också jämt och båda lagen bjöd på fint passningsspel. Det var dock inte fint passningspel som skulle komma att resultera i matchens första mål. I den 20:e minut slarvar vi på mittplan och Sylvia är sedan sylvassa i omställningen vilket leder till att Carl Björk kan dundra in 1-0 vid den första stolpen. 

Matchen fortsätter sedan jämnt men med visst övertag för gästerna, det bjuds på en del heta dueller och fins prestationer vilket kändes kul med tanke på vikten av matchen. 1-0 stod sig fram till halvtidsvilan men i den andra halvleken lyckas sedan Carl Björk åter hitta nätet i matchens 60:e minut.


De flärdiga och snabba gästerna avancerade till till div. 1 Foto: Fredrik P. Johansson

Vi jagar sedan på för reducering och vår något desarmerade trupp för dagen gör att våra unga talanger Axel Qvist, Theo Forsman och Ricky Younan alla får chansen att hoppa in och påverka matchbilden och alla gör fina prestationer. I matchens 82:a minut får vi sedan till en reducering när Eldin Lugonja skjuter in sitt 17:e mål för säsongen och med det blir säsongens bäste målskytt för klubben. Tyvärr kommer vi dock aldrig närmare en poäng än så.


Theo Forsman var en av alla talanger som fick chansen i dagens match Foto: Fredrik P. Johansson

Vi vill rikta ett stort grattis till Sylvia och deras välförtjänta serieseger, lycka till i div.1!
Men framförallt vill vi tacka ALLA som har varit med och bidragit till vår verksamhet 2018, allt från sponsorer och publik till spelare, ledare, föräldrar och idéellt aktiva. Ni är alla guld värda! Säsongen må vara över men nu tar vi nya tag för att göra kommande säsong ännu bättre, #tillsammans når vi nya höjder och planeringen är redan i full gång. Tack!  

Skribent: Admin
Epost: Adressen Gömd
Motala AIF FK - Div 2 Södra Svealand, herrar
Bangårdsgatan 3
591 35 Motala
Telefon: 0141223250, 0141223263
E-post: This is a mailto link

  facebook_iconsmall twitter_iconsmall 

Namnlöst-1 yt 

Följ oss i sociala medier!

 

Maif Vatten

Postadress:
Motala AIF FK - Fotboll
Bangårdsgatan 3
59135 Motala

Kontakt:
Tel: 0141223250, 0141223263
Fax: 0141211288
E-post: This is a mailto link

Se all info