Hoppa till sidans innehåll
Foto: Fredrik P. Johansson

Div.2 | 1-1 mot både Södertälje och Enskede

02 JUN 2019 21:26
En hektiskt vecka för herrarna med match såväl under torsdagen som under söndagen slutade båda med ett oavgjort resultat. Båda matcherna slutade 1-1 och klubbens mål gjordes mot Södertälje av Renato Rako och mot Enskede av Valon Silka.
  • Skapad: 02 JUN 2019 21:26

Det blev helt klart en tuff vecka för herrerna. Först mötte vi en vilt kämpande tabelljumbo på bortaplan under torsdagen och under söndagen gästade topplaget Ensked IK Idrottsparken. Båda matcherna slutade oavgjort och hade liknande matchbilder.

I matchen mot Södertälje gör vi en en bra insats sett till 90 minuter och det ser länge ut om att vi ska plocka med oss trepoäng hem till Motala efter att Renato Rako distinkt satt ledningsmålet i nät i början på den andra halvleken. Tyvärr blev det inte riktigt så. En kanonträff på övertid rakt i nättaket signerat Fayia Kobba Jr. lämnade Oliver Bergman i målet helt chanslös och vi fick sedmera åka hemåt med endast en poäng i bagaget. Blytungt, men ganska signifikativt för vår situation just nu. 

- Lite typiskt för situationen vi befinner oss i just nu. Vi har 2-3 klara lägen och så smäller de upp ett mål i nättaket. En kombination brister i vårt spel tillsammans med otur. sa tränare Christer Persson till MVT efter matchen då.

Med den matchens erfarenheter t i bagaget kom vi givetvis extremt laddade och revanshsugna till söndagens match hemma mot Enskede. Ett Enskede som i sin tur hade 5 raka segrar med sig i ryggen och var placerade på en 2:a plats i tabellen. Matchen började dock på absolut sämsta sätt. Redan i matchens 14:e minut gör vi en missbedömning i försvarsspelet och gästernas notoriske målskytt Bachir Katourgi rullar in 1-0 till gästerna.

Sakta men säkert tar vi oss sedan in i matchen och bjuder stundtals på ett mycket fint anfallsspel som den här gången även leder fram till flertalet målchanser. Trots lägena innehållande både stolpskott och öppna mål, skulle det dröja enda fram till matchens 80:e minut innan vi skulle få till en kvittering. Ahmed Qasem blir knuffad i straffområdet och inhoppande Valon Silka är sedan iskall när han skjuter in kvitteringen. Ett extremt viktigt mål.

– Riktigt kul för grabbarna att få utdelning på all den tid och allt slit de lägger ner på det här. Jag tycker att killarna ska vara stolta över sin insats idag och jag tror kanske att det här var viktigt för gruppen. sa Christer till MVT i en intervju efter matchen.

Härnäst väntar match borta mot Aspudden-Tellus måndagen den 10/6 innan vi den 17/6 bjuder upp till derbyfest hemma på Idrottsparken när lokalkonkurrenten AFK Linköping gästar.

Skribent: Admin
Epost: Adressen Gömd
Motala AIF FK - Div 2 Södra Svealand, herrar
Bangårdsgatan 3
591 35 Motala
Telefon: 0141223250, 0141223263
E-post: This is a mailto link

  facebook_iconsmall twitter_iconsmall 

Namnlöst-1 yt 

Följ oss i sociala medier!

 

Maif Vatten

Postadress:
Motala AIF FK - Fotboll
Bangårdsgatan 3
59135 Motala

Kontakt:
Tel: 0141223250, 0141223263
Fax: 0141211288
E-post: This is a mailto link

Se all info