Hoppa till sidans innehåll
Foto: Fredrik P. Johansson

Div.2 | Årets första 3-poängare!

23 APR 2019 21:06
Äntligen kom den, den underbara tre-poängaren. Helgens match hemma mot Tyresö slutade men en 2-0 seger efter mål av Eldin Lugonja och Valon Silka.
  • Skapad: 23 APR 2019 21:06

Den varma och sköna påsken fick under måndagen ett fantastiskt avslut på Idrottsparken. Seger och årets första 3-poängare, magiskt.

Matchen började också på absolut bästa sätt. Redan i matchens 5:e minut stötte Eldin Lugonja in sitt första mål för säsongen från nära håll efter en omställning, ett mycket viktigt psykologiskt mål som gav oss förutsättningar att få matchbilden dit vi ville.


För även om den första halvleken var jämn med bollinnehavet väl fördelat över de båda lagen. Så kändes det som att vi hade bra kontroll över matchen och skapade de vassaste målchanserna. Defensiven var tät och vi kändes farliga i omställningarna, vi höll matchplanen på det sätt vi ville.


Renato Rako spelade fram till Eldin Lugonjas 1-0 Foto: Fredrik P. Johansson

I matchens 68:e minut kom sedan 2-0 målet. Efter en tilltrasslad situation hakas André Rako upp i staffområdet precis när han ska slå in bollen i mål och straff tilldöms. Efter lite diskussioner om vem som skulle slå straffen gör sedan Valon Silka inga misstag från straffpunkten utan placerar lugnt i bollen i nät. Ett mycket viktigt mål som gav ytterligare lugn i laget.

Efter målet tappar vi dock initiativet i matchen och gästerna får mer spelrum i sin jakt på reducering. Tyresö har också en boll i nederkanten på ribban i matchens slutskede och som mycket väl kan ha slagit ner innanför mållinjen, men där domaren ansåg att bollen inte var över linjen. Närmare än så kommer inte gästerna och vi kan med det ta hem årets första 3-poängare.

Sammanfattningsvis gör vi en bra match överlag och har perioder i matchen som ser mycket bra ut, men det finns ändå mer att hämta. Vi bränner 3-4 klara målchanser och med lite mer fokus i sista tredjedelen hade den här matchen kunnat punkterats betydligt tidigare. Här näst väntar ny träningsvecka innan vi gästar Värmbol den 28/4.

Skribent: Admin
Epost: Adressen Gömd
Motala AIF FK - Div 2 Södra Svealand, herrar
Bangårdsgatan 3
591 35 Motala
Telefon: 0141223250, 0141223263
E-post: This is a mailto link

  facebook_iconsmall twitter_iconsmall 

Namnlöst-1 yt 

Följ oss i sociala medier!

 

Maif Vatten

Postadress:
Motala AIF FK - Fotboll
Bangårdsgatan 3
59135 Motala

Kontakt:
Tel: 0141223250, 0141223263
Fax: 0141211288
E-post: This is a mailto link

Se all info